Honselersdijk, 1 september 2015. Vandaag zijn de eerste officiële bestellingen op het nieuwe, door FloraXchange Services geïnitieerde, platform Boskoop United geplaatst. Hiermee is het platform officieel live. Noviflora en Javado zijn de eerste exporteurs die via Boskoop United een bestelling heeft geplaatst. Naast Noviflora en Javado gaan onder andere Kobitex en DamesPlants met Boskoop United werken. Momenteel hebben 57 Boskoopse kwekers zich aangemeld voor het nieuwe platform dat de handel tussen Boskoop en Naaldwijk gaat bevorderen door specifieke zaken, zoals transport, gezamenlijk op te pakken.

Minder voorraad
‘’Exporteurs hebben steeds minder voorraad doordat ze uitsluitend kopen wat de eindklant via hun webshop bestelt aldus Jan van der Lans van FloraXchange. Doordat de aantallen zo klein zijn wordt de afhandeling van de bestelling vaak te duur waardoor bestellingen worden geannuleerd of op een andere manier worden ingevuld. Door specifieke zaken gezamenlijk op te pakken, zoals gezamenlijk transport, kan het een stuk efficiënter’’.

Logistiek
Logistiek is de grootste bottleneck volgens Jan van der Lans. ‘’In Boskoop zijn er kwekers waar soms zeven keer per dag een transporteur op de dam staat om handel naar Naaldwijk te rijden. Boskoop United gaat daarom met twee bestelmomenten per dag werken. De handel die voor 09.00 is besteld wordt aan het begin van de middag in Naaldwijk geleverd. Handel die tussen 09.00 en 15.00 wordt besteld, gaat dezelfde avond nog op transport om de volgende ochtend te worden afgeleverd. Transporteurs krijgen vanuit Boskoop United realtime een overzicht van alle bestellingen uit het gebied zodat zij eenvoudig en snel hun transport in kunnen plannen’’.

Exporteurs
Het grootste voordeel van Boskoop United voor exporteurs is niet alleen dat er binnen Boskoop United met aftuinprijzen kan worden gewerkt. Maar ook dat de afrekening via FloraXchange Services automatisch wordt verwerkt in hun systeem. Door de groeiende webshop bestellingen bij exporteurs kunnen op deze manier ook kleinere orders collectief en efficiënt worden afgehandeld.

Boskoop United
Boskoop United is een samenwerkingsvorm tussen kopers en kwekers onder de regie van FloraXchange Services. Boskoop United heeft als doelstelling om de handel tussen Boskoop en Naaldwijk te bevorderen door het proces heel efficiënt in te richten. Op deze website vind je meer informatie over Boskoop United.

Ben je geïnteresseerd in dit initiatief maar woon je niet in Boskoop? Neem dan contact op met Jan van der Lans via: 0174-725490.